БСП избра нов национален съвет на юбилеен конгрес

26 септември 2020 08:16   2464 прочита


50-ият юбилеен конгрес на БСП ще се проведе през уикенда в НДК. Очаква се да присъстват над 500 гости – близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, депутати, евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна. 

На форума ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България”. Ще бъдат разгледани и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия. Ще бъде избран Национален съвет, председател на общопартийната контролна комисия и членове на Общопартийната контролна комисия. Конгресът на левицата ще разгледа Резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика. 

Кой ще влезе в Националния съвет 
Основното събитие на конгреса ще е изборът на Национален съвет. Това е органът в БСП, който взима важните решения за партията. 

Около 1000 са кандидатите да влязат в новия състав. Борбата е за около 150 места, като номинациите се правят от делегатските събрания по места с подкрепа на съответен брой членове. Досега обикновено кандидатите за членове на пленума варират около 800 - колкото са и делегатите на конгреса. Кандидатури обаче се приемат и в самия ден, стига да са събрали необходимата подкрепа от делегати. / Канал 3 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар