Борисов: 16 млн.лв. за младите, за да може като ги обучим, да излязат на протест

12 август 2020 12:45   4 коментара   5033 прочита


Премиерът Бойко Борисов пусна видео на официалния си профил във "Фейсбук", в което съобщава едно от решенията, взети от кабинета по време на днешното заседание на Министерски съвет, което се проведе дистанционно.

Става въпрос за средствата, които правителството отпуска за училищата. "Както поехме ангажимент, взехме решение за училищата по природни науки, математически науки, да им оборудваме кабинетите, съответно с най-доброто, за да може младите хора, децата, учениците, като ги обучим добре, да излязат на протест", казва в 10-секундното видео Борисов.

Средства в размер на 16.5 млн.лв. са гласувани за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. Парите са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката.

В профила на Борисов още пише: "Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв."/dnes.dir.bg

4 коментара
12 Август 2020 14:08 | Мама кажа
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ти и хунтата погребвате България.


12 Август 2020 14:27 | Тате рече
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Тъпанар! Глупак! Малоумник! =Бойко.


12 Август 2020 14:50 | Ще видим!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тоя идиот сега "раздава" пари наляво-надясно и вдругиден като хвърли оставката държавата ще бъде опоскана и окончателно съсипана. Ще каже "ето ви властта, оправяйте се". Няма друг такъв боклук!


12 Август 2020 18:38 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тъпанар, тъпанар, ама каза нещо важно - ".. като ги обучим, за протестират... ". Времето зао обучение на децата е поне 12 години. Значи това е хоризонта на управление на Борисов - каза го "обучим" - т. е. той и тези около него. Супероптимистично, а защо не и супернахално?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар