Ќовините на югозападна Ѕългари€
”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ ”никален скандал в чалгата! ≈мили€ за  око ƒинев: Ќ€какъв мухльо ме предал! ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина
   –егистрац舫абравена парола

Ѕоил Ѕанов: ƒжамиите са световни паметници на културата, както жел€зната църква в »станбул


14 януари 2018 10:30  1 коментар   1827 прочита

—нимка: Ћадислав ÷ветков
—нимка: Ћадислав ÷ветков


—нимка: Ћадислав ÷ветков

ѕо думите на министъра на културата към момента страната ни н€ма официален ангажимент да реставрира джамии у нас, но това е Днай-естественотоФ


„ƒжамиите са световни паметници на културата, както жел€зната църква в »станбул”, категоричен е министърът на културата Ѕоил Ѕанов.

ћиналата недел€ с тържествена церемони€ в »станбул беше открита реставрираната жел€зна църква. “€ е ремонтирана с турски средства на стойност повече от 15 млн. турски лири.

ѕо време на откриването турски€т президент –еджеп ≈рдоган за€ви, че у нас „се намират също и много джамии, бани и мостове от османски€ период”, които се нужда€т от реставраци€.

ѕо думите на министъра на културата към момента страната ни н€ма официален ангажимент да реставрира джамии у нас, но това е „най-естественото”.

„»наче ще се окажем в ситуаци€, че “урци€ е много по-толерантна към различието отколкото Ѕългари€ – нито това е така, нито бива така да се възприема”, категоричен е Ѕанов.

 ултурните проекти за европредседателството

ћного проекти от културната програма за българското европредседателство б€ха отказани. ѕо думите на Ѕоил Ѕанов проектите, които ще бъдат показани на европейските гости са подбрани изключително внимателно и при абсолютна прозрачност.

„— шест месеца ни се съкрати времето, в което поехме председателството. “ези шест месеца, които имахме – те се изпариха”, категоричен е Ѕанов.

 липът за европредседателството

Ѕългарски€т клип, с който представ€ме страната си в ≈вропа по време на европредседателството, беше критикуван в социалните мрежи, защото се по€ви информаци€, че цената му е 200 хил. лева.

“огава ¬енци ћицов направи коментар онлайн, че тези пари могат да се дадат на провинциален театър, да се финансира строеж на ново читалище и други.

„Ќ€мам какво да кажа – не ми е интересно. “акива популистки изказвани€ никога не са ми били интересни”, коментира Ѕанов.

—лед този коментар, ¬енци ћицов отново се обърна към министъра на културата, отново във „‘ейсбук” и се аргументира, че предишната му публикаци€ цели да предизвика дебат за състо€нието на българската култура и умишлено е провокативен.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: Ѕоил Ѕанов  джамии  паметници ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

14 януари 2018 12:21 | тамерланд
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

“ќ«» Ќ≈≈ ’ќƒ»Ћ Ќј ”„»Ћ»ў≈ » ћ” Ќјƒ≈Ќ≈“≈ ≈ƒ»Ќ ‘≈— » ѕќ“”–»
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.