Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае ќт чистачка до милионерка! ѕодробности около кървавото убийство на гръцки кардиолог: ≈то го полица€т...
   –егистрац舫абравена парола

Ѕлизки, военни и министри си взимат последно сбогом със загиналите в авиокатастрофата в ѕловдив —Ќ»ћ »


15 юни 2018 15:10   4333 прочитаѕламен ѕантилеев и —то€н Ќеделчев б€ха повишени в звание посмъртно


—емейство, близки, колеги и при€тели си казаха последно сбогом с пилотите, загинали при трагични€ авиоинцидент на базата в  румово - майор ѕламен ѕантилеев и майор —то€н Ќеделчев.

«агиналите пилоти на хеликоптер ћи-17 са повишени в звание със заповед на министъра на отбраната  расимир  аракачанов. ћайор ѕламен ѕантилеев и майор —то€н Ќеделчев загинаха при трагични€ инцидент с хеликоптер ћи-17 в понеделник, 11 юни, в района на авиобаза  румово.

Ќа траурната церемони€ на ÷ентрални гробища в ѕловдив присъстваха ¬оенни€т министър  расимир  аракачанов, командирът на 68-а бригада „—пециални сили“ ген. явор ћатеев, областни€т управител «дравко ƒимитров, представители на ръководни€ състав на ¬¬— и на щаба на Ѕългарската арми€, стотици бивши и насто€щи летци от всички български авиобази, колеги и при€тели на двамата пилоти.

“е положиха траурни венци и цвет€ в памет на двамата летци, които б€ха изпратени в последни€ си път с пълен военен церемониал. ƒвамата летци ще бъда погребани един до друг.

ѕричините за тежки€ инцидент, причинил смъртта на майор ѕантилеев и майор Ќеделчев, се разследват, а резултати се очакват в рамките на месец.

/trafficnews.bg/

ќще за: семейство  инцидент  хеликоптер ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.