Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае Ѕърза пица с €йца
   –егистрац舫абравена парола

Ѕалканите са бойно поле в нова студена война


16 април 2018 09:17  1 коментар   2037 прочита

Ћидерите от «ападните Ѕалкании дойдоха на форум в —офи€ по време на българското председателство. —н.: Ѕ“ј
Ћидерите от «ападните Ѕалкании дойдоха на форум в —офи€ по време на българското председателство. —н.: Ѕ“ј


Ћидерите от «ападните Ѕалкании дойдоха на форум в —офи€ по време на българското председателство. —н.: Ѕ“ј

Ѕалканите са се превърнали в бойно поле на фона на една нова студена война.

–уси€ разшир€ва вли€нието си и увеличава етническите напрежени€ в страни, които се над€ват да се присъедин€т към ≈—, се казва в стати€ на в. "Ќю …орк “аймс".

—поред изследовател€ от института по международни отношени€ в ѕрага ћарк √алеоти, след съгласувани€ отговор на «апада на отрав€нето на бивши€ руски шпионин във ¬еликобритани€, Ѕалканите придобиват по-гол€ма стойност. “ук конфронтаци€та с –уси€ може да посее нова нестабилност на фона на жестоката война от 1992-1995 г., довела до разпадането на бивша ёгосклави€.

¬ —араево много от източниците на войната са премахнати. Ќо Ѕосна и ’ерцеговина все още представл€ва една крехка държава, подложено на изпитание, нещо, от което –уси€ се опитва да се възползва. Ѕидейки резервиран спр€мо руската намеса, ≈— насто€ за фундаментални структурни реформи в —ърби€, „ерна гора, –епублика ћакедони€, јлбани€ и  осово, за да може тези страни да получат членство.

Ќо след като ¬еликобритани€ тръгна да се оттегл€, а –уси€ се възползва от пропуквани€та в района, ≈— разработи подробен план за Ѕалканите. –уси€ даде да се разбере, че см€та за недопустимо ново разшир€ване на Ќј“ќ към «ападаните Ѕалкани.

—поред ћарк √алеоти –уси€ се опитва да се настани в района, политически и икономически, а после да пренесе своето вли€ние, след като тези страни получат членство в ≈—, см€та анализаторът.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: поле  фон  война ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

16 април 2018 18:31 | Ѕай ƒанчо
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

—пете спокойно деца! јгент Ѕуда ще се намеси и .....
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.