Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан ”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+) © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо
   –егистрац舫абравена парола

јндрей –айчев: »сканите от Ѕорисов министерски оставки са фойерверк


5 септември 2018 09:25   1810 прочита

—нимка: btvnovinite.bg
—нимка: btvnovinite.bg


—нимка: btvnovinite.bg

ѕремиерът остана без акцент, търси си новото амплоа, см€та социологът


‘ойерверк на входа на сезона – така социологът јндрей –айчев определи поисканите от премиера Ѕойко Ѕорисов три министерски оставки. —поред –айчев две от оставките – на вътрешни€ министър ¬алентин –адев и на транспортни€ – »вайло ћосковски, са щели да станат факт и без трагеди€та край —воге, при ко€то загинаха 17 души.

„ќще преди месеци се говореше че –адев ще се смен€, а ћосковски има лична трагеди€, за ко€то ми е неудобно да говор€, но очевидно тр€бва да си отиде по технически причини и чисто човешки”, отбел€за социологът.

„“ова е уводно действие на Ѕорисов, виждаме началото на нова драма”, коментира јндрей –айчев. „Ѕорисов остана без акцент. “ой присъства много дълго в политиката и досега винаги е имало €сен акцент – беше отмъстител, строител, международник, което беше и най-успешната му рол€. —ега н€ма акцент и търси новото си амплоа”, см€та јндрей –айчев.

—поред него премиерът „управл€ва по телевизора” – не през институции, а с „политическите есета, които чете по телевизи€та”. Ќамираме се в увода на негови€ опит да направи четвъртата си рол€, защото вече не може да управл€ва постарому, обобщи јндрей –айчев.

ѕолитологът ƒаниел —милов изрази съгласие, че реакци€та на Ѕорисов се дължи на това, че премиерът се чувства в слаба позици€ и иска да покаже, че отново си връща контрола.

јко това е замисълът, акци€та не е изпълнена по правилата. “р€бваше да бъде предварително уговорено и с коалиционни партньори, и със собствената група – влиза се в сезона със см€на на екипа, слагат се нови акценти и се показва, че премиерът владее ситуаци€та. —ега ефектът е обратен. ѕредлагат се н€какви неща, но тепърва умуваме кои от т€х ще бъде приети. ƒори обсъждаме хипотезата, че премиерът може да бъде бламиран от собствената си група по н€кои от предложени€та. “ова в никакъв случай не праща послание, че Ѕорисов е в силна позици€ и контролира нещата”, за€ви —милов.

„“ези промени като че ли не идват с иде€та да се търс€т нови политики по съдържание. ѕо-скоро иде€та е да се намали напрежението и да се отговори на обществени очаквани€”, допълни той.

¬ъв връзка с изказването на лидера на Ѕ—ѕ  орнели€ Ќинова за конфликт ÷ветанов – Ѕорисов јндрей —тойчев коментира, че това по-скоро е „полицейска сценка”. „Ќе ми се в€рва да се стигне до нещо друго. Ќе е бунт на кораба”, отбел€за социологът.

ѕо думите му ѕатриотите са в „кърпа вързани” на Ѕорисов. „Ќ€ма националистическа вълна, избори нищо не могат да им донесат, освен по-лош резултат или равен на този, те не могат да си подобр€т положението и при всичките си караници насто€ват да си удължат мандата”, посочи јндрей –айчев.

„” народа се е по€вило чувството, че така повече не може. ’ората не реагират на катастрофата със 17 загинали, а на лошите пътища и системата на договар€не”, за€ви още той.

—милов пък сравни ситуаци€та с парти€ шах, в ко€то Ѕорисов е изиграл слаб ход с министерските оставки, но опозици€та не го вид€ла и играе още по-слаби ходове. “ой определи като половинчата стратеги€та Ѕ—ѕ да останат в парламента само с 20 депутати, а останалите да отидат при хората.

източник: btvnovinite.bg

ќще за: јндрей –айчев  оставки  министър ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.