25 години по-късно България отново е с олимпийски финал в бокса

04 август 2021 10:52   1 коментар   3798 прочита
Снимкa: Костадин Андонов - Start-Photo
Снимкa: Костадин Андонов - Start-Photo


Снимкa: Костадин Андонов - Start-Photo

25 години по-късно България отново има финалист в бокса на Олимпийски игри, след като в Токио 2020 Стойка Кръстева по безапелационен начин се класира за битката за златния медал, побеждавайки с 5:0 съдийски гласа (30-27, 30-27, 30-27, 30-27, 29-28) японката Цукими Намики.

Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри в Токио.Японката, която също бе с обратен гард, нанесе първите точни комбинации със своята скорост и с желанието си да скъсява дистанцията. Кръстева разчиташе повече на прецизността в размените, с която преодоля предишната фаза на олимпийския турнир, предаде Sportal.bg.

Българката получи предупреждение от рефера на ринга, задето за трети път опонентката ѝ падна на земята. В последната минута и хубави десни прави в актива на Стойка попаднаха в целта, а Намики все повече прибягваше до клинчове. Съдиите оцениха по достойнство качествата и по-голямата успеваемост на Кръстева, като ѝ присъдиха рунда с 4:1 гласа.

Японката започна още повече да търси клинчове, размени в тях и нечисти удари, като не се притесняваше и да държи съперницата си. Намики обаче вкара две хубави десни крошета, а Стойка още не се беше разписвала по значим начин в първата половина от втория рунд. Тя се активизира към края, започна да се движи доста повече и засрещащият десен прав започна да ѝ носи дивиденти. За съжаление, тя получи тежко ляво кроше, но въпреки това съдиите ѝ дадоха рунда с пълно съдийско единодушие - 5:0.

Кръстева трябваше да се пази от прекомерните рискове на противничката ѝ, която знаеше, че се нуждае от сериозен обрат в последната част. Нечистите прийоми и накъсването на ритъма отново присъстваха на ринга, а българката много умело ползваше не само ескиважи и стъпки встрани, но и десните си прави. Японката не влагаше никаква техника и се хвърляше сляпо, като накрая съвсем беше обезличена от класата на Кръстева. Рундът, който не беше задължителен за спечелване, всъщност се оказа най-убедителен в полза на българката.

1 коментар
04 Август 2021 23:36 | КОКО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар