Лъсна грозното лице на "истините", използвани в политическата кампания в Благоевград! Бизнесменът Б. Керойчев: Цинично и престъпно, името ми бе намесено в измислена афера "Суджукгейт"!

10.10.2019 13:22   10244 прочитаЗаявявам отговорно: Заради лъжата и клеветата, авторът на тази интрига, ще бъде осъден!


Лъсна грозното лице на многобройните "истини", изречени в предизборната кампания. Многократно сме алармирали, че голяма част от "разкритията" и твърденията, с които се засипват политици, съветници, кандидати за кметове, са лъжи и КЛЕВЕТИ. Днес, отново ставаме свидетели на опит за омаскаряване на името на уважаван местен бизнесмен, замесен в интрига, целяща индиректно да омаскари местен политик.

В публикация в благоевградски сайт, името на един от най-мощните бизнесмени на територията на областта, Борислав Керойчев, бе намесено в афера "Суджукгейт. Сайтът твърди, че Керойчев плащал пари на известен благоевградчани като ежемесечен рекет, бил изнудван, рекетиран и т. н. По този повод днес бизнесменът потърси думата в Struma.com. Публикуваме изявлението му без намеса:

"Възмутен съм от дъното на душата си, то бива, бива измислици, но чак толкова, е не само срамно, а престъпно и цинично. Днес ми се обадиха приятели, че в сайт, свързван с Иван Бриндо пише, че участвам в някаква измислена афера "Суджугейт, бил съм рекетиран от лица, плащал съм по 20 000 лева и т. н. Пълни измислици и откровени лъжи. Това е позор, как е възможно?! Така безогледно да се лъже.

В твърденията няма нищо вярно.. Преди около месец и половина, пак се беше появило такова нещо. Аз не чета този сайт, обадиха ми се мои близки. Звъннах на Иван да го попитам, как си позволява да ме петни по такъв начин.

Тогава Бриндо ми заяви: Спокойно Борка, не става въпрос за тебе... Днес отново се появява същата лъжа, този път с имената ми. Направих опит да му звънна, но той не вдигна телефона си.

Написах му съобщение, на което цинично ми бе върнат отговор: "Ха-ха, нали те записах"! Записал ме, бил. Срамота! Ще потърся правата си пред съда. Разбирам, че вероятно трябва да се изпъни нечия поръчка, но да намесват името ми в откровени лъжи и инсинуации, обслужващи нечии интереси няма да позволя. Не ме намесвайте в грозните ви политически игрички.

Явно е, че лицето Бриндо е употребено в политическата кампания, но да се петни името ми на бизнесмен, работил честно и почтено десетилетия няма да позволя", каза бизнесменът, собственик на една от най-големите месопреработвателни фирми в България и областта Б. Керойчев, който е категоричен, че авторът на клеветата срещу него ще бъде осъден.

Цв. Иванова