След обиск в дома му: Член на престъпен благоевградски клан зад решетките! Весо Гурвата остава в ареста за продажба на наркотици

20.09.2019 16:40   14661 прочитаВеселин Тодоров-Весо Гурвата, е един от задържаните при полицейската акция, провела се завчера в Благоевград, по линия на продиводействие на разпрпостранението на наркотици. Днес в Окръжен съд, окован с белезници ,той бе доведен за определяне на мярката му за неотклонение.

Съдия Д. Узунова прецени, че най-удачно към този момент е Тодоров да остане зад решетките и постанови "задържане под стража". Весо Гурвата е криминалнопроявен, с условна присъда от 2017 година за притежание и разпространение на наркотици. Сегашното провинение и последвалият арест са в изпитателния му срок, а деянието му се счита за високорисково за обществото. Гурвата ще остане зад решетките докато трае досъдебното производство.

Припомняме, че Тодоров бе задържан преди 2 дни, след като няколко човека са свидетелствали, че именно от него са се сдобили с марихуана. Според свидетелските показания, 17-годишната приятелка на Веселин също е продавала дрога. При направеният обиск на дома му, полицаи намерили елекртонна везна, телефон и сумата от около 400лв, а с помощта на следово куче в близост до дома му открили и наркотици.

Явно крушата не е паднала далеч от дървото. Тодоров е едва на 24 години, а вече е осъждан, той е от семейство, което е добре известно в ъндърграунд средите на Благоевград. Племенник е на покойния вече криминален бос Георги Тодоров, известен като Гурвата, чийто син Петър също е криминално проявен. Баща му - Любомир Тодоров също бе стар познайник на съда и полицията и подсъдим по различни обвинения. Той издъхна през 2014 година в благоевградската болница.

Г. Георгиев