Мръсни "танци" в местната политика! Провал на преговорите за второто място на Злата Ризова в листата на БСП! Съветничката категорична: Станах залог в сделка на сиви кардинали!

20.09.2019 12:06   14139 прочитаЦелта - да ме изолират от изборите! За пореден път схемаджиите ме подцениха! Ще ги изненадам, при това много сериозно!


След почти 2 месеца преговори и обещания към съветничката Злата Ризова за второ място в листата на БСП - Благоевград, снощи на пленум на структурата в областния център, предложението беше отхвърлено и Ризова бе поставена под № 6 в червената листа.

Условието, което Злата Ризова, като ухажван от червените твърд опозиционер бе поставила, е да е единствено и само на 2-ро място, в противен случай няма да приеме участие в листата им като коалиционен партньор от гражданската квота.

Първоначалната идея за участието на Ризова на второ място бе споделено и с ръководството на БСП в столицата, в лицето на Корнелия Нинова и Кирил Добрев, които виждаха в нея възможност за привличане на гласове в полза на БСП. След снощното решение обаче тази възможност отпадна и Ризова няма да влезе в червената листа. Тя е категорична, че преговорите са се провалили, тъй като е поставила условие което не е изпълнено, затова ще участва в изборите с друга политическа формация.

"Да, вярно е, че това беше категоричното ми условие, и да можеше да помогна с гласовете си на БСП. Обаче! Оказа се, че съм вкарана в схема, целяща да ме държат дълго време в неустановено положение, като по този начин да ме обезсилят като участник в изборите.

За пореден път схемаджиите ме подцениха. И аз не съм изненадана! Това, че съм очаквала, решението на БСП почти до края на началото на предизборната кампания, не означава, че съм стояла със скръстени ръце и не съм работила. Прозрачни са намеренията на авторите на този пъклен план, а действията им съм виждала от самото начало на преговорите. Има местен сив кардинал в ГЕРБ.

Благоевград, няма нужда да му споменавам името му, който е влязъл в споразумение с червен партиен кукловод от столицата, който дърпа конците в БСП Благоевград и чийто близък приятел и някогашен бизнеспартньор е подкрепеният от БСП за кмет Румен Томов. Аз съм била залогът в тази "кардиналска" сделка. Трябвало е да постъпят така, да ме мотаят с месеци и обещания, докато изпусна "влака" за участие в изборите и да ме елиминират като твърд, зъбат и устат опозиционер.

Е, ще ги разочаровам и изненадам за пореден път. Много ми е смешно, когато наблюдавам игричките на хора, мислещи, че владеят изкуството на политиката и игрите в нея и подценяват останалите участници. Да, аз допускам да ме подценяват, но на финала изненадвам безкрайно неприятно за тях.

Готова съм за избори и съм по нахъсана от всякога, има от какво да се страхуват кукловодите и техните марионетки. Години наред показвам, че не се отклонявам от пътя си да търся истината, да показвам недъзите и схемите на управата в Благоевград, така че време е да се срещнем отново на "бойното поле" - аз въоръжена с истината за делата ви, вие с монтажи, колажи, лъжи и престъпни средства в елиминирането на опонента. Успех на всички в предстоящите избори!", заяви Ризова минути след като научи решението на червения пленум.

П. Иванов