След 32 години! Корпусът отново в Благоевград! Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации пристигат в областния център

11.09.2019 18:28   6224 прочитаРъководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България, ще посетят Благоевград на 12 и 13 септември. Дипломатическият корпус ще бъде посрещнат от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от областния управител Бисер Михайлов на 12 септември в 17.30 часа на площад „Георги Измирлиев“.

Посещението е организирано със съдействието на Министерството на външните работи.

То е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.

По време на визитата си в Благоевград, представителите на Корпуса ще разгледат площад „Георги Измирлиев“, изграден през 1986-1987 г., за посещение на Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации.

Сред местата, които ще разгледат са центъра на Благоевград, възрожденски квартал „Вароша“, храм „Въведение Богородично“.

Представителната международна делегация идва точно 32 -години след първото посещение от подобен ранг в Благоевград, тогава кмет на областния център бе Лаза Причкапов,направил площада и центъра на Благоевград едни от най-красивите в страната. Три десетилетия по-късно кметът Камбитов ремонтира площада, като запази неговия автентичен вид от времето на Причкапов и получи засужената висока оценка от бившия кмет, управлявал Благоевград в едни други времена.

M. Костадинов