ВМРО - Коалиционният партньор на ПП ГЕРБ издига кандидати за кметове навсякъде в Пиринско

11.09.2019 14:28   12666 прочитаСтоян Божинов ще бори Д. Бръчков в Петрич, срещу Г. Икономов в Банско излиза Думанов, Атанас Стоянов се изправя срещу К. Котев в Сандански, Иван Ризов "очи в очи" в Атанас Камбитов...


Коалиционният партньор на ПП ГЕРБ - ВМРО извади свои кметове навсякъде в по-големите градове в Пиринско. На провела се партийна конференция бе издигната кандидатурата на лидера Стоян Божинов за кмет на община Петрич.

Както Struma.com писа, кандидатурата на Божинов бе известна още в началото на месеца, а на събранието им бе утвърдена категорично, без конкуренция. Божинов е адвокат и общински съветник, вечен опозиционер в местния съвет.

След Божинов в листата им, се нарежда Борис Лазаров, третото място в листата на ВМРО е за коалиционния им партньор от „Атака“, следвано от адвокат Велик Гогов, когото миналата година спрягаха за кандидат за кмет. Ясни са и предложенията за кметове на кметства и общински съветници в общината.

В Сандански войводите също издигнаха свой кандидат за кмет. Срещу досегашния - Кирил Котев, ще се изправи депутатът Атанас Стоянов. На събрание на градската структура, номинацията му бе гласувана единодушно и за нас това не бе изненада, тъй като за него се говореше отдавна. Стоянов се ползва с добро име сред съгражданите си.

Силно разпрознаваем е, тъй като е един сред най-активните местни депутати в парламентарна зала, освен това е умерен в провежданата от него политика, която дистанцирано държеше далеч от грубите скандали и мерзки нападки между опоненти в курортния град. Така, че според санданчани, Стоянов е сред най-добрите попадения на ВМРО. Той се впуска в битката за кмет на града и ще се изправи срещу досегашния успешен кмет Кирил Котев от ПП ГЕРБ.

В предизборната надпревара ще участва и бившият зам. кмет Младен Тимчев, подкрепен от БСП. Не е ясно какво решение ще вземе лидерът на РЗС Яне Янев и дали ще се кандидатира за кмет.

В Благоевград срещу Атанас Камбитов от ВМРО излиза, шефът на "Топливо" Иван Ризов.

ВМРО - Банско също ще има свое предложение за кмет, който ще се изправи срещу Георги Икономов от ПП ГЕРБ. За тази позиция е спрягано името на многократния шампион в ски бягането - бизнесменът Георги Думанов. Той е два мандата общински съветник, но се очаква неговата кандидатура да се потвърди категорично от структурата.

Днес ВМРО се регистрира партията за предстоящите местни избори на 27 октомври на централно ниво. Предстои местните структури да направят същото.

Интересна се оказа позицията на ВМРО, никой не очакваше, че те ще излязат повсеместно с кандидати за кметове, предвид топлите им отношения с ГЕРБ. Те се впускат в местните избори с уговорка, че ако не достигнат до балотаж със сега действащите кметове от ГЕРБ, ще ги подкрепят срещу всички останали във финалната битка.

Изяснява се картината на предизборната надпревара, засега с най-много кандидати за кметове е областният център Благоевград. Тук до момента те са 6. Пръв се регистрира кандидатът, подкрепен от БСП, Румен Томов. Засега други кандидат кметски кандидатури официално регистрирани няма. Очаквайте анализ на политическата карта в Пиринско..

П. Костадинов