Очаквано! БСП подкрепи кандидатурата на Румен Томов за кмет на Благоевград

11.09.2019 10:04   4280 прочитаСтруктурата на БСП в Благоевград подкрепи кандидатурата на бизнесмена Румен Томов за кмет на общината в предстоящите местни избори. Решението бе взето на провелата се партийна конференция вчера. Официалното името му ще бъде представено пред лидера на партията на предстояща среща на 15 септември в централата на левицата.

Както Struma.com писа, БСП - Благоевград веднъж отложи своя насрочена пресконференция, заради неясноти и липса на консолидация около името на Румен Томов, който бе първият регистрирал се кандидат-кмет в ОИК..

Кандидатурата на Румен Томов бе регистрирана от Инициативен комитет, който го предложи като независим кандидат за кмет на община Благоевград. Заявлението бе подписано от Андриана Пандева, Асен Давидков, Виктор Асиски, Димитър Арабаджиев, Людмил Георгиев, Ясен Попвасилев и Д. Димитров- Градевеца.

Томов е строителен предприемач, сътрудник на Ан. Агелов - Тони Джамбаза и Ил. Николов в кафене „Плаза“ и собственик на магазин „Карина“. Листата със съветници не бе обсъждана на вчерашното заседание на червените, тя ще бъде гледана на пленум в столицата.

П. Попов