Най-после! Сбъдната мечта! Започва строежа на подлез за кв. "Грамада" в Благоевград! Край на досадното чакане на бариерата

12.07.2019 11:52   11961 прочитаСлед десетилетия напразни надежди и очаквания, дойде добрата новина за благоевградчани и жители на кв. Грамада. Днес бе избрана фирмата, която до 2 седмици започва строеж на така бленувания подлез при ж. п прелеза, който ще облекчи трафика и ще махне досадната бариера, на която се чакаше ежедневно по няколко пъти на ден.

През подлеза ще минават леки и лекотоварни автомобили, няма да е достатъчно висок за товарни коли. Съоръжението ще струва около 3 млн. лв и ще бъде изградено с европейски средства. За пореден път кметът на Благоевград Атанас Камбитов и екипът му изпълниха обещанието си, че до края на този мандат ще започне строителството на подлез, нещо, което предшествениците му обещаваха и не свършиха.

Реализирането на съоръжението част от ОП "Региони в растеж" за периода 2014-2020 и е по проект "Интегриран градски транспорт към квартал "Грамада". Срокът за изпълнение на строителството е 420 дни.

От тук нататък е нужно търпение на жителите на града, във връзка с неудобствата около мащабния строеж.

П. Костадинов