Специализирана полицейска акция в Благоевградско! Задържаха наркотици и акцизни стоки! Има и арести!

12.07.2019 11:12   6626 прочитаСпециализирана полицейска акция се проведе вчера в Пиринско. Акцията бе по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, както и контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки. По време на акцията са задържани две лица за 24 часа.

Вчера на обяд служители на РУ – Гоце Делчев спират за проверка 20-годишен младеж от Гоце Делчев, който заявява, че в дома си съхранява наркотично вещество. При извършената проверка е открита суха зелена тревиста маса с тегло 0, 6 г, реагирала на канабис. Лицето е задържано за срок до 24 ч.

При друга проверка - в местността Блатото, землище на с. Гега, в обезлесен участък на Държавен горски фонд, са открити общо 314 броя зелени тревисти растения с общо тегло 298 кг, реагирали положително на марихуана. След вземане на представителни проби, растенията са унищожени по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

При оглед на дворно място на къща, намираща се в гр. Благоевград, собственост на 31-годишен мъж, в пластмасови съдове и метален контейнер, са открити около 23 л жълто-кафява течност с мирис на дизелово гориво. Собственикът на къщата е задържан със заповед за арест за срок до 24 часа.

Вечерта е извършена проверка и на лек автомобил „Фолксваген Голф“, движещ се по пътя с. Дъбница – с. Долно Дряново, управляван от 19-годишен младеж от с. Борино. Под задната седалка на автомобила са открити три полиетиленови торби със ситно нарязан тютюн с тегло 3 кг. Случаят е докладван на дежурен прокурор.

Г. Георгиев