Наглост! Благоевградчанин, пушил трева в двора на 11-то ОУ "Христо Ботев", отива на съд!

12.07.2019 09:21   2187 прочитаРайонна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 22-годишен младеж, привлечен към наказателна отговорност за държане на марихуана в двора на училище.

На 20.03.2019г. вечерта обвиняемият се намирал в двора на 11-то ОУ „Христо Ботев“ в гр. Благоевград, като държал в себе си високорисково наркотично вещество- коноп (марихуана).

По същото време двама служители на реда към 02 РУ Благоевград извършвали обход в района, във връзка с провеждана специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. Те забелязали обвиняемия, който стоял до сградата на училището и пушил цигара. В момента, който видял приближаващите се към него полицаи, той изхвърлил наркотика, обаче това било видяно от тях.

По случая е било образувано досъдебно производство. От изготвената по делото физикохимична експертиза е видно, че държано от обвиняемия вещество- растителен материал по морфологични белези и химичен състав представлява коноп (марихуана) с нето тегло 9,3 грама и със съдържание на активен наркотично действащ компонент - тетрахидроканабинол- 25,4 %. Стойността му възлиза на 37,20 лева.

Обвиняемият е извършил престъпление в срока на условна присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Предстои делото да продължи в съда.

Г. Георгиев