В Struma.com! Антимафиотите от Благоевград и София с голям удар в село Абланица! Разбиха 7-членна организирана група, арестуваха Еркан, намериха 220 000 лева на адресите и още..

12.06.2019 15:52   13946 прочита7 души бяха арестувани при вчерашната акция на ГДБОП в хаджидимовското село Абланица, за която Struma.com съобщи. Сред задържаните за 72 часа е и обектът на щурма на антимафиотите Еркан Лапантов, чийто имоти бяха проверени и обискирани в търсене на ОПГ за незаконна преработка, държане и разпространение на нарязан тютюн, както и препращането му към нелегални фабрики за производство на цигари. Близки и роднини на Еркан също са задържани за 24 часа.

Според запознати при обиските на адреси освен в селото и в Благоевград са намерени 220 000 лева, наркотици - амфетамини и кокаин, както и са задържани двама благоевградчани, пласирали дрогата, идваща от село Абланица, станало известно като меката на контрабандата с тютюн.

Става въпрос за организирана престъпна група, свързана с незаконната търговия с нарязан тютюн, която е работила с голям замах. Работата за търсене на още от разклоненията на гоцеделчевските босове в този вид търговия продължава. Ще съобщим ще има ли други арестувани...

П. Попов