/ВИДЕО/ Struma.com алармира: Работници на строителен обект без каски! Крият се от инспекторите по труда

15.05.2019 11:15   5528 прочитаРаботници на строителен обект на ул. "Славянска" в Благоевград работят без задължителните предпазни каски. На това станахме свидетели в няколко различни дни. Сезирахме за случая директора на Регионална инспекция по труда - инж. Сл. Симидчийска. Тя заяви, че ще разпореди незабавна проверка на обекта.

На акцията, която се проведе на 17 април и при която бяха проверени 10 строителни обекта само за ден, на строежа на "Славянска" инспекторите не са открили никой. Мястото e било посещавано и друг път от тях, но пак не са открили никой. На снимки, които са направени от репортери на Struma.com в два различни дни, се вижда съвсем друго - работници има и те работят без предпазни каски.

Строежът е започнат през май миналата година, а фирмата изпълнител е "Стройрайон" ЕООД. Технически ръководител и координатор по безопасност и здраве на обекта е Спас Сърбов. Ако от Инспекция по труда констатират нарушения, то глобите са от 1500лв до 15000лв за собственика на строителната фирма за нарушение на трудовото законодателство.

След попадения сигнал, очакваме подробности дали проверка ще бъде извършена и какви ще са резултатите. А до тогава се надяваме да няма инциденти. Припомняме, че млад мъж завчера падна от друг строителен обект в града, но извади късмет и се размина без сериозни наранявания.

Екип Struma.com