Грозна гледка под новия площад в Благоевград! В мавзолей на спомените и паметник на разрухата се превърна СПА център „Хармония“ на фамилия Галчеви! Боулинг „Корона“ отново на тезгяха

15.04.2019 15:35   7737 прочитаМавзолей на спомените, истинска гробница. Така изглежда днес посещаваният и актуален преди години СПА център „Хармония“ в Благоевград, собственост на известната фамилия Галчеви. Точно в топ центъра, който бе обновен, сега сградата стои като антипод на цялото пространство.

Години наред спа центърът е обект на публична продан, цената му пада, но купувачи няма., а модерният комплекс се руши и скоро ще заприлича на истинска руина. Другият обект, който е в съседство - боулинг-център „Корона“ отново е обявен за публичен продан от частен съдебен изпълнител. До дни ще стане ясно, ще има ли нов собственик на комплекса. Новата публична продан е в размер на 754 650 лв.

В цената му се включва боулинг, развлекателни игри, пицария и кафе-аперитив, със застроена площ от 1250 квадратни метра и застроен обем от 4700 кубични метра. Те обхващат фоайе, помещение гардероб, тоалетни, коридор, спортен бар и дансинг, склад бар, зона билярд, помещение ел. табло, склад механици, хладилници, склад сухи продукти, склад зеленчуци, коридор, битово помещение за мъже и за жени, офис, помещение за чистачки и други.

На недвижимия имот е учредена договорна ипотека, вписана в книгите за вписване в Служба по вписвания - Благоевград в полза на Георги Илиев. Вписани са и възбрани в полза на Илиев и ТД на НАП - София.

Боулингът бе собственост на бизнесмените Атанас Пашалиев, Краси Марков и Кирил Анзов, които закупиха помещението от собственика на комплекс Ален мак Методи Калъмбов, преминаха през сладкарница "Алба Регия", която после превърнаха в боулинг клуб, но явно не им потръгна и собствеността им попадна в ръцете на банка.

Припомняме, че Георги Илиев – бивш собственик на агенция „Блиц“, след това частен предприемач и собственик на една от най-модерните клиники за красота и здраве в столицата, стана собственик на боулинг център „Корона“ през април 2018 г. Тогава, неговите планове бяха за възстановителен център за здраве по подобие на този в София.

Независимо от желанието на Георги Илиев боулингът да се превърне в атрактивно място за местни и туристи, това така и не се случи. Предстои търг след броени дни, след който съдбата на боулинга ще стане ясна. Около бившия център за красота "Хармония" няма никакво движение, остана само споменът и едно призрачно, изрисувано с графити занемарено място.

Ц. Иванова