На пътя в Пиринско: Шофьорите - пияни и дрогирани, а колите - с фалшиви номера

15.04.2019 11:44   2676 прочитаСлужителите на пътна полиция работиха по различни случаи през почивните дни. Традиционно, не липсваха пияни и дрогирани зад волана. Униформените се натъкнаха още и на кола с фалшиви регистрационни табели.

От полицейски служители на 02 РУ-Благоевград в петък на ул.“Яне Сандански“ в гр.Благоевград, е извършена проверка на лек автомобил „Шкода“, управляван от 43-годишен мъж от гр.Благоевград. В хода на проверката е установено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред. Срещу мъжът е образувано бързо производство.

В резултат на извършена проверка на ПП1 Е-79 в района на гр.Благоевград, на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 26-годишна жена, която е от с.Побит камък, общ.Велинград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е установено, че автомобилът е с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо производство.

В хода на извършена, проверка около полунощ на 15.04.2019г. на ул.“Солунска“ в гр.Сандански, проверка на лек автомобил „Шевролет“, управляван от 27-годишен мъж от гр.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е установено, че същият е шофирал след употреба на наркотични вещества. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Бързи производства за извършено престъпление са образувани срещу следните водачи на ППС:

В събота следобед в гр.Белица, 35-годишен от гр.Белица е управлявал лек автомобил „БМВ“ с наличие на 1,73 промила алкохол в издишания въздух.

В събота късно вечерта в с.Елешница, общ.Разлог 30-годишен от гр.Добринище е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ с наличие на 1,28 промила алкохол в издишания въздух.

На 15.04.2019г. около 01:20 часа между с.Падеш и с.Покровник, 23-годишен от гр.Благоевград е управлявал лек автомобил „Опел Фронтера“ с наличие на 2,05 промила алкохол в издишания въздух.

Г. Георгиев