Антимафиоти щурмуват домовете на задържаните за фалшиви стоки в Благоевград! Правят обиск в дома на собственика на магазина Валентин П. -Валката в Покровник

14.03.2019 15:20   20087 прочита"Фабриката" е всъщност къща на нищо неподозираща шивачка в селото


В момента в дома на Валентин П - Валката в село Покровник е пълно с антимафиоти, той е един от задържаните в мащабната операция на ГДБОП за откриване на фалшиви стоки и собственик на магазин в района на Кончето в Благоевград, където са продавани фалшификатите. В дома на нищо неподозираща шивачка от село Покровник са носени стоките, на които тя без да знае какво прави е поставяла етикетите на известните марки. Правила го е след работно време, тъй като работила в шивашки цех в селото.

Припомняме, че служители на отдел "Киберпрестъпност" в Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ и колегите им от териториалния сектор „БОП“ неутрализираха дейността на фабрика, произвеждаща фалшиви стоки, носещи белезите на защитени търговски марки. Продажбите на огромно количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са се извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 15 интернет страници. Клиентите получавали своите поръчки основно чрез куриерски фирми.

В хода на акцията са проведени процесуално-следствени действия в къща в с. Покровник, в която се шиели облеклата, където чрез специализирани преси били брандирани с марки като „Hugo Boss“, „G-Star“, „Dolce & Gabbana“, „Lacoste“, „Nike“, „Adidas“ и други.

На друг адрес - офис в Благоевград, антимафиотите открили част от произведената фалшива стока в с. Покровник, както и компютърните системи, чрез които са се администрирали 15-те интернет страници. На същия адрес е задържан и администраторът им.

В офис на куриерска фирма в момента на изпращане на поредните поръчки към клиентите си бил задържан и един от основните организатори на престъпната дейност. Той е рецидивист, с предишни криминални и съдебни регистрации за подобни престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172б от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура- Благоевград.

П. Иванов