Червените ескадрони! Лидерът на БСП-Благоевград Любен Милев в акция: 7 души изложиха 6 чифта стари обувки пред общината в знак на протест, за който разрешение няма

14.03.2019 11:47   7266 прочитаЧервените се показаха, за да роптаят срещу обезлюдяването на Благоевград и събраха точно 7 човека..


Против обезлюдяването с въпрос "Останаха ли хора в Благоевград"?, вчера на входа на общината бяха изложени няколко чифта стари обувки, начинът на протестиране бе взаимстван от Сърбия, където с такова мото се провеждаха масови протести. Тук обаче гледката бе трагикомична.

Лидерът на БСП Любен Милев поведе 7 протестиращи след себе си, които оставиха обувките си пред входа на общината в Благоевград, около протестиращите дори не се спираха случайни минувачи за масовка. Да не говорим, че протестни действия в момент, в който се провежда мероприятие в общината, кметът Камбитов забрани.

Бившият полицейски служител и бивш служител на охраната в общината Любчо Милев обаче наруши заповедта на кмета и доведе "многобройната си група" пред общината. Протестират срещу обезлюдяването на Благоевград, нещо което отново е в разрез и крайно противоречие с фактите. А те са: Обезлюдява ли град, който в края на миналата година е имал /по официални данни/ 108 000 души население, при 80 хиляди преди няколко години?!

Ако градът е обезлюдял защо съветниците в местния парламент са 41, бройка доказваща, че в града живеят над 100 000 души. Не изпадат ли политиците, които търсят всевъзможни начини за изява в противоречие, след като част от пиар атаките им към ръководството на общината са свързани с многобройните автомобили, натоварените пътища и кръгови кръстовища, начинът на паркиране и улиците, пренаселени с коли?! Значи градът е празен, а не можем да се разминем от автомобили?!

Някак реалност, цифри и факти, се разминават с афишираното напоследък обезлюдяване на Благоевград. Вярно е, че част от младите хора, пътуват до София, където учат и работят, новата магистрала им дава възможност да пътуват и да се връщат в родния град всеки ден, вярно е, че броят на студентите в Благоевград намаля, но това не се отразява на броя на регистрираните реално живеещи хора в областния център.

Провали се протестът вчера пред общината, смело бе нарушена кметската заповед, поне да се бяха организирали червени и компания да доведат повече хора, които да се събуят пред входа на общината.

Валентин Иванов