Протестиращите в Кресна в сблъсък с жандармерията, не им позволиха да блокират Е-79! /СНИМКИ/

9.12.2018 15:55   12191 прочитаПротестиращи от Кресна блокираха Е-79 пресичайки пешеходната пътека периодично. С плакати "Мафия" и развят българския трикольор хора от Кресна, Благоевград,Сандански и Петрич изразиха своето недоволство от системата.

Около 150 се събраха на площад "Кресненско въстание" и със скандирания застанаха на пътеката, наложи се намеса на жандарамерията, която ги изблъска в страни, за да не пречат на движението по главния път. От полицията съобщиха официално:

Във връзка с провеждащ се днес в гр.Кресна протест, при който протестиращите пресичат пешеходна пътека на ПП1 Е-79 и с оглед на това, че на място има и малолетни и непълнолетни лица, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, са предприети всички необходими мерки с цел недопускане на инциденти, като периодично се осъществява пропускане на МПС и пресичащи пешеходци.

Около 16 часа протестиращите започнаха да се разотиват. На място отново бе кметът на града Николай Георгиев,който заедно с хората пресичаше пътеката.

П. Попов