След четири години веригата "Зора" напуска Благоевград

11.10.2018 11:44   18389 прочитаТочно четири години и един месец продължи престоят на магазин от веригата за бяла и черна техника "Зора" в Благоевград. От днес магазинът не работи, а според информация на struma.com, той ще бъде преместен в Разлог. Припомняме, че в навечерието на 23-тия си рожден ден, на 12 септември 2014 година в Благоевград отвори врати 34-тият магазин на веригата "Зора". Просторният двуетажен шоу рум се намираше, на улица „Александър Стамболийски" 77 с площ от 1000 кв. м.

Максималният брой на заетите работници в магазина е бил 10 човека, с неособено високо заплащане, малко над минималната работна заплата за страната. Това е и една от основните причини магазинът да изпитва остра нужда от продавач- консултанти.

Друга причина за спада на продажбите в магазина е липсата на добър мениджър, какъвто през последната година собствениците на веригата не успели да намерят. Собственици и управляващи съдружници на търговска верига “Зора” са ген. Георги Милушев и синът му Стефан Милушев. Последният е бивш собственик на футболен клуб Марек Дупница.