След серия бизнес врътки! Култов ресторант от зората на демокрацията в Благоевград три години непродаваем, цената падна драстично

11.10.2018 11:18   7640 прочитаЕдин от култовите ресторанти от зората на демокрацията в Благоевград, ресторант "Европа" все още не може да намери своят купувач. Огромният ресторант на ул. "Тодор Александров" в Благоевград е непродаваем и цената за публичната му продан буквално се срина. Тя тръгна през 2015 година от милион, премина през 422 000 лева, а сега е под 280 бона.

От няколко години насам, ресторантът на благоевградчанина Кирил Чобанов, смени няколко собственика, но нито един от тях не успя да го раздвижи и спаси от лапите на банкерите. Около 20 години Чобанов успешно развиваше бизнеса си в ресторанта, но загуби клиентелата си. Направи няколко безуспешни опита да смени предназначението му, мина през чалга клуб, дискотека, като непрекъснато сменяше и имената му.

Промени името на клуба на "Планета Пайнер" и клуб "Дали". Не успя да се справи и го отдаде под наем под името "Оргазъм". След поредния фалит Чобанов успя да го продаде на бившия футболист Димитър Тасев. Първият наемател на Тасев бе студентка в ЮЗУ,, която кръсти ресторанта "Мистик", но буквално за няколко седмици напусна разочарована. Тасев, наследил дълговете на Чобанов, направи пореден опит да го спаси, като го обяви за продажба.

Бивш полицай от Рилското корито взе ресторанта и му сложи името"България". Ресторант "България " работи известно време, но въпреки усилията на новия му собственик, не потръгна. Затвори врати и не работи. Сега помещението с площ 951. 24 кв. м. търси поредния си купувач на цена от 274 000 лева.

Марти Иванов