Златното Гоше от Благоевград се провали на европейското по канадска борба в Румъния

30 май 2016 19:52   5 коментара   17483 прочита


За първи път от както участва на европейски първенства за юноши и мъже, големият шампион Георги Гайдарджиев остана без златен медал. Многократният световен и европейски първенец записа най- слабото си участие на 26 - шампионат на стария континет, провел се в Букурещ, Румъния. Почетният гражданин на Благоевград трябваше да се задоволи с един сребърен медал на лява ръка в кат. до 60 кг.

Слабото представяне на Златното Гоше се дължи на липсата на системна подготовка и ангажиментите му свързани с организацията на последното държавно първенство и предстоящото световно в Благоевград. Гайдарджиев обаче е анбициран да поправи грешките си от миналата седмица със силна подготовка и златни медали пред собствена публика на първенството на планетата. Все пак неговиятклуб Спартак отново завоюва най-много титли за България на шампионата в Румъния. Сашо Андреев е с два златни медала, а по една титла имат Валентин Господинов, Димитрина Димитрова и Красимир Костадинов. Благоевград все пак има шампион, благодарение на Вальо, който спечели и един бронзов медал. Любомир Миланов не успя да се нареди сред медалистите, както и Радослав Скендеров.

Сл. Илиев

5 коментара
31 Май 2016 08:44 | прочитател
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

чукнах в гугъл, да видя какво е тово европейско и какво да видя - от 45 до 100 кгр през 5 кг категория, разделени на юноши, младежи, мъже, майстори и грандмайстори при мъжете и жените, грубо казано 11х5-55категории при мъжете и още толкова при жените по три медала ... 330 медалисти, участниците Русия, Румъния, Турция, Украйна, Грузия и Азербайджан, тук там молдовци, нали са комшии на румънците, това Германия, Франция, Италия, Испания, Швеция и т н ги няма, тоя спорт да не е някаква местна евровизия, гледам румънците са се нагушили с европейски титли, явно домакините по право прибират половината !


31 Май 2016 08:57 | журналист
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

аНбициран


31 Май 2016 21:01 | Буквар
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е, по- скоро май е техническа грешката им.


04 Юни 2016 22:14 | ТОПРОЛБИЯЧ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЕТО ОФИЦИАЛЕН РЕЗУЛТАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПО КАНАДСКА! МОЖЕ ДА СЕ ОБЕДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС, НЕ СЪМ ВИДЯЛ НИТО ЕДИН РУМЪНЕЦ С ТИТЛА НА ПЪРВЕНСТВОТО!

http://www. xsportnews. com/armwrestling/results-euroarm-2016-26th-european-armwrestling-championships-2016/


06 Юни 2016 19:08 | ЕЛ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всъщност важните категории са при мъжете и жените, където конкуренцията е зверска (общо около 18 сериозни категории)!
А Гошето си повтори резултата от миналото европейско, а не както статията твърди - за първи път.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар