Юноша на "Шалке 04", син на гастарбайтери, идва в "Пирин" /ГД/

13 юли 2010 00:18   5 коментара   22974 прочита
Камен Хаджиев
Камен Хаджиев


Камен Хаджиев

Нашата чета вече си има войвода, коментира завръщането на нападателя М. Близнаков наставникът Д. Соколов

От днес четата ни си има войвода, коментира новината за завръщането на Марио Близнаков старши треньорът на "Пирин" (Гоце Делчев) Димитър Соколов. Такъв опитен футболист е много полезен за нас с оглед на младостта на тима ни. Надявам се той да вдигне състава ни от ентусиазирани момчета, каза още наставникът. Според кюстендилския спец опцията за проби в друг отбор е отпаднала, независимо от това, че към нападателя е имало интерес от "Видима Раковски". Марио предпочете офертата на родния си клуб и от днес (б.р. вчера) започва тренировки с нас, допълни Д. Соколов.

Друга причина за приповдигнато настроение бе бомбата, която хвърлиха от ръководството с новината, че очакват на градския стадион да пристигне юношата на "Шалке 04" Камен Хаджиев. За него загадъчно се споменаваше от доста време, но клубните началници мълчаха и се опитваха да запазят максимално конфиденциалността. В крайна сметка трансферът стана факт. Младокът се очаква да пристигне до няколко дни и да даде класа в дясната зона на отбраната на неврокопчани. Визитката му показва, че е роден през 1991 година, родителите му са гастарбайтери в Германия, където съвсем нормално е започнал да тренира организиран футбол в отбора на "Ватеншайд ’09". Там е забелязан от скаутите на клуба от Гелзенкирхен.

При кралсоксините той играе като ляв бранител и впечатлява с физиката си - висок е 190 сантиметра и тежи 82 кг. През месец май Хаджиев беше извикан и от Михаил Мадански в младежкия национален отбор. Според слуховете, плъзнали вчера сутринта, след като се разбра новината, Камен Хаджиев е с корен от селата в региона, а някои се кълняха, че познават родителите на футболиста от времето преди да заминат. Други пък видяха в него предзнаменование, че "Пирин" няма да отпадне и му предрекоха блестящо бъдеще, което ще стартира от Гоце Делчев, припомняйки, че преди две години екипа на неврокопчани обличаше друг младежки национал " Даниел Златков, който впечатли с играта си и към него последваха апетитни оферти.

Очаква се идването на Марио Близнаков и Камен Хаджиев да привлече на градския стадион доста зрители за предстоящата контрола на гоцеделчевци срещу "Пирин 2001".

5 коментара
13 Юли 2010 12:06 | Жижево
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Авторът чул нещо ,но не дочул.Какви гастербайтери бе ДРАГИ???? Камен Хаджиев е от село Жижево/община Сатовча/.Баща му е т.нар.ГУНДИ ,който все още играе за отбора на Кочан и никога не е работил в Германия.Самия Камен Хаджиев,също започва футболния си път от юношеския отбор на Кочан,преминава в "Родопа" Смолян,след което заминава за Германия в младежкия отбор на "Шалке" Гелзенкирхен.Момчето е доста кадърно и в това ще се убедят любителите на футбола в Гоце Делчев.Само като допълнение на информацията мога да кажа,че Камен Хаджиев е от поколението на Атанас Зехиров/ЦСКА/ и Радослав Давидов /Вихрен, Симитли, Калиакра/.И тримата заедно играха и започнаха футболния си път от юношеския отбор на Кочан.


13 Юли 2010 12:59 | фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

в гоце делчев сме жадни за футбол,но крайно време е футболната обшественост да потърси от управата по високи цели -а група ,такъв голям район с таланти се разпилява от слабо управление на фк пирин.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар