Юноша на Пирин спечели пълна стипендия на английското пансионатно училище “Брук Хаус”

13 юни 2017 10:45   4 коментара   8271 прочита
снимка viasport.bg
снимка viasport.bg


снимка viasport.bg

Юношата на Пирин Благоевград, Мартин Байов спечели пълна стипендия на английското пансионатно училище “Брук Хаус” (Brooke House College), партньор на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби”. Ученикът от Математическата гимназия в Благоевград участва в изпитни тестове по английски и математика и тренировки по футбол.

В три последователни дни на терените на спортния комплекс „Царско село” в София 17 български момчета показаха пред треньорите на футболната академия на колежа своите умения. Пълната стипендия в размер на 100 процента спечели ученикът от 9-и клас на математическата гимназия „Акад. Корольов” в Благоевград Мартин Байов, който от 7-годишен тренира в ОФК Пирин. Стипендията е един уникален шанс за всеки талантлив млад футболист, избран да продължи подготовката и развитието си във футболна школа в Англия, завършвайки своето средно образование в едно от пансионатните училища на острова. “Играя футбол в Пирин (Благоевград). Това ми беше второ участие в конкурса.

Опитах за първи път през миналата година, представих се добре, реших да опитам отново. Запознах се много момчета на моято възраст, имаше и с година-две по-големи. Тренировките бяха добри, имаше сериозно физическо натоварване. Също така технически упражнения. Накрая завършихме с двустранна игра. Има голяма разлика с тренировките в Пирин. Тук бяха по-интензивни и натоварващи. Уча английски само в училище, както и математика. Това ми стигна да спечеля конкурса. Миналогодишното участие ми помогна, защото знаех какво да очаквам. Тогава бях притеснен, сега не толкова. Подготвих се, тренирах повече и учих. Очакванията за “Брук Хаус колидж”?

Отначало ще ми е трудно да се приспособя в колежа и футболната му академия. Трябва да опозная нови хора и условия, но постепенно ще се справя. Честно казано искам повече във футбола да израсна, но съм наясно, че и училището е много важно. ” Това са думи на победителя Мартин, който ще учи две години в Англия. Обучението излиза между 25 и 40 хиляди паунда на учебна година. В училищата се преподава по утвърдени международни програми.

Възможен е прием не само от футбол, а и от други спортове като голф, баскетбол, ръгби и т. н. Специално за представителите на най-популярния спорт има изискване да играят в школи и най-малкото да са викани в юношески национални отбори. След това пред Мартин ще се отворят възможности за трансфер в английски футболни школи.

Марти Кирилов


Още за: юноша   Мартин Байов   училище   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
13 Юни 2017 11:42 | Юлиян Цанев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Марти!
Успех!


15 Юни 2017 22:44 | Ник
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво Марти..... пожелавам ти успех и да нипрославиш, че Пирин е велика школа и деца желаещи да играят футбол.


16 Юни 2017 12:39 | xX420PussyDestroyer69Xx
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво !!1111! 111!!! 11!! 111!!! 11


08 Юли 2017 14:09 | ....
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Степендия и после 2пъти по скъпо обучение и родителите се чудят какво да правят. Безплатен обяд няма никъде!!! Всичко извън стипендията се заплаща.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар