Вратарят на Пирин Макенджиев хвали Радуканов, мечтае за трансфер в чужбина

20 октомври 2017 10:02   3119 прочита


Вратарят на Пирин (Благоевград) Благой Макенджиев бе награден за Най-добър футболист на XII кръг в Първа професионална лига, след като бе с основна заслуга за нулевото равенство на "орлетата" при гостуването на ЦСКА-София.

Макенджиев получи 7 гласа в традиционната анкета сред треньорите и изпревари централния защитник на Левски Давид Яблонски, който има 5 гласа, както и Марселиньо (4) и Стефан Велев (3), съобщи sportal.bg.

"Радвам се, че помагам на отбора си да печелим точки, за да можем да изпълним първата цел, която сме си поставили. Евентуално след това можем да гоним по-високи цели, които повече подхождат на отбор като Пирин. Хората знаят прословутия пирински дух. Мисля, че ние го притежаваме на този етап, както и че нещата се получават добре за момента. Разбира се, треньорите имат много голямо значение. Опитват се да извлекат максимума от нашите качества и ни мотивират доста добре", сподели стражът на Пирин след награждаването.

Макенджиев призна, че се надява с добрите си изяви да си спечели трансфер в чужбина. "Надявам се Пирин да е един трамплин за мен към нещо малко по-голямо от отбор, който се бори да не изпадне всяка година. Надявам се с още добри игри и още работа да постигнем нещо повече и по-добро в кариерата си. Надявам се да е извън България.

Това ми е мечтата и целта".

Стражът коментира и представянето на националния отбор в последните квалификации за Мондиал 2018. "Мисля, че сега и футболистите вътрешно са по-убедени и по-оптимистично настроени. За мача с Франция мога да кажа, че имахме доста високо самочувствие и добра нагласа за победа. В предните години срещу толкова голям отбор не се е случвало да е така", каза Макенджиев, който е част от селекцията на Петър Хубчев.

И. Калинков

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар