Вратарят Иван Караджов "избра" за свое родно място Благоевград, нищо, че е видял "бял свят" в Кресна

06 март 2017 13:34   1 коментар   12527 прочита


В първото си интервю за клубния сайт на новия си клуб Шахтьор Солигорск Иван Караджов "сбърка" родното си място. Неволно или пък с умисъл Караждата заяви, пред клубния сайт че е роден в Благоевград, там където се е родил и другият нов футболист на клуба от Беларус Даниел Златков. Поглеждайки в Уикипедия е видно, че вратарят е роден в Кресна на 12 юни 1989 година. Ето и част от интервюто на Караджов, поместено в клубния сайт на Шахтьор:

Нека се запознаем. Разкажи ни малко за себе си.

Караджов: Роден съм в същия град, в който е роден и Дани Златков, Благоевград. Това е най- футболния регион в България. Въпреки това можеше и да не стана футболист. До 12 години много усърдно се занимавах с баскетбол. След това моят треньор замина за САЩ и аз се захванах с футбол. Първоначално тренирах в Пирин Благоевград, докато навърших 15 години.

Имаше ли свои идоли в детството?

От всички вратари симпатизирам най-много на Буфон. Всъщност аз бях впечатлен някои индивидуални качества на различни вратари.

Какво се случи след като навърши 15 години?

Отидох в школата на ЦСКА. По време на престоя си там, преминах през всички национални гарнитури на България. на 20 години направих дебют в Лига Европа, в мач срещу Динамо Москва. В София завършихме 0:0, а след това победихме в Москва с 2:1. В груповата фаза бяхме с отборите на Фулъм, Рома и Базел.

Престоят ти в ЦСКА се оказва най- богат на успехи, така ли е?

Да така е, но след ЦСКА, аз още два пъти играх финал за купата на България с други тимове, Берое и Локомотив Пловдив. С Берое в една година спечелих Купата и Суперкупата на България.

Какво знаеш за футбола в Беларус?

Аз и моите колеги започнахме да се интересуваме от вашият футбол, едва след като БАТЕ Борисов отстрани Левски в Шампионска лига.

Познавахте ли се от преди с Дани Златков?

Да бяхме заедно по време на престоя ни в Пирин. След това само в юношеските или младежките отбори на България. Бях много изненадан, когато го срещнах в самолета на път за Испания, при лагера в новия ни отбор. Много се радвам, че ще играем заедно, защото за мен е важно да имам добър синхрон със защитата пред мен. Мисля, че с Дани ще се разбираме добре и това ще помогне на тима за играта във фаза защита.

Марти Кирилов


Още за: Иван Караджов   клуб   сайт   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
07 Март 2017 20:07 | Томи КАРАКОСТОВ
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

всички селтаци са граждани---вече... Благоев-сел се разраства главоломно..... SOS




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар