Велик Гришо, първи турнир и първа титла за 2017 година

08 януари 2017 14:10   5716 прочита


Ракета №1 на България Григор Димитров затвърди отличната форма, в която се намира, след като на финала на турнира от категорията ATP 250 в Бризбън победи Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3.

Хасковлията изигра поредния си страхотен мач и напълно заслужено постави Самурая на колене, за да грабне петия трофей в кариерата си. Освен това Гришо записа и първа победа над Нишикори след три поредни загуби!

В Астралия той надделя и над трима състезатели от Топ 10 на световната ранглиста по пътя към златото, след като преди това елиминира още Доминийк Тийм и Милош Раонич, съобщи Gol.bg.

Също така това е първо отличие за българина от 2014 г., когато спечели турнира в Куинс. По пътя към титлата в Бризбън той последователно победи Стийв Джонсън и Никола Маю, после пречупи Доминик Тийм, детронира шампиона Милош Раонич, за да сломи и Нишикори.

Така показателите на Димитров във финалите вече са 5 победи и 5 загуби, а решителният момент срещу Нишикори се оказа пробив на Григор в 8-ия гейм на третия сет. Мачът пък продължи час и 48 минути.
Първият сет беше за Григор, който още от самото начало показа, че ще контролира събитията на корта. Двамата си печелеха подаванията до 3:2, след което при 40:15 за Нишикори и негово подаване Григор успя по отличен начин да реализира пробив при първата му открила се възможност. След това той продължи в същия дух и взе подаването си за 5:2. Сетът приключи с нов пробив за Григор, който спря съперника си на 30 и така поведе с 1:0.

Втората част обаче беше диаметрално противоположна и напомни за играта на Григор от миналата година, в която основната дума беше непостоянство. При 2:2 и подаване на българина, той изоставаше с 0:40. Върна се до 30:40, но не издържа и отстъпи. След това Нишикори спечели подаването си, а накрая направи и още един пробив, за да ги изравни към момента 2:2 и 1:1 сета.

В третата част Димитров сервира първи и след това до 3:3 и двамата си взимаха подаванията. При петия гейм японецът опита да притисне българина, но с перфектен слайс и след това къса топка той успя да измъкне подаването.

В 8-ия гейм при подаване на Нишикори българинът имаше възможност за пробив при 30:40. При последвалото разиграване японецът прати топката в аут и Григор поведе с 5:3. При последвалото подаване Димитров спечели на нула и затвори мача с 6:3.

М. Кирилов


Още за: Гришо   титла   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар