Василена Георгиева с два национални рекорда на държавното по плуване

16 юли 2017 10:07   2 коментара   12425 прочита


Златната "рибка" на плувен клуб Пирин взриви публиката в басейна в Благоевград, който е домакин на Държавното лично отборно първенство по плуване за момичета и момчета до 12 години. Василена подобри два национални рекорда и взе две златни отличия в дисциплините 100 и 200 свободен стил. На 100 метра Василена записа 1.02.54 мин. и остави зад себе си Ева Валева от Черно море Варна.

Трета в тази дисциплина остана Мария Митова от клуб Сандански, а на крачка от медалите финишира Милена Христова от GD-sport. Още един златен медал остана в Благоевград. Състезателят на ПК Пирин Деян Иванов спечели първо място на 200 метра гръб.

Днес шампионата продължава, пред погледа на олимпийската ни шампионка Таня Богомилова. Тя следи зорко изявите на младите плувци, в компанията на треньора на националния отбор по плуване Кристиан Минковски. На първенството в Благоевград участват 270 състезатели от 34 клуба.

2 коментара
16 Юли 2017 13:28 | Сандански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на всички деца от региона. И от ПК Сандански, ПК Вихрен, ПК Пирин и ПК ГД Спорт. И рекорди, и шампиони... Жалко само за изключителното НЕвъзпитание на възпитаниците на Валентина Драчева. То не е и новост. Все едно и е бащиния този басейн.


16 Юли 2017 13:36 | Славчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тази дива стара кожа още ли е шеф там? Щеше да напуска.. И да не беше предтекст за пореден път да завоалира преплитането на частния си интерес с клуба си с държавния. Да извлече лични облаги. Цяла седмица уж отпуска, а на лагер с частния си клуб. През работно време като служител на басейна води тренировки. Айде кмете прати си я в Гара Пирин.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар