В Благоевград вече ще има и тренировки по синхронно плуване

25 май 2017 11:51   2 коментара   8449 прочита


Плувен клуб Пирин започва да обучава деца в един изключително труден и красив спорт, какъвто е синхронното плуване. Всички деца над 6 – годишна възраст ще могат да тренират в закрития плувен комплекс на Благоевград. Тренировките ще провежда от квалифицирания треньор Миглена Бояджиева.

След плуване, триатлон и акватлон, това е поредния спорт, който ще се развива на територията на града. Заниманията ще де провеждат в дните вторник и четвъртък. Синхронното плуване е много трудна дисциплина и изисква много тренировки, както и екипна работа. В България няма много клубове, които развиват този спорт, именно поради тази причина, че изисква сериозен тренировъчен процес.

Едва пет, шест клуба в страната развиват синхронно плуване. Въпреки това не липсват държавни първенства в този спорт, където отделните състезатели и отбори да сверят нивото си на подготовка. Синхронното плуване е колективен спорт, който комбинира елементи от плуване, гимнастика и различни танци. Победителите се определят от съдии, които оценяват синхрона с избраната музика и цялостното представяне на състезателките.

Спортът изисква голяма гъвкавост и пластичност, както и много голяма физическа издръжливост на тялото, дълго задържане на въздуха под вода и чувство за синхрон с музиката.

М. Кирилов


Още за: Пирин   плуване   деца   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
26 Май 2017 11:53 | стар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А подводен риболов кога?


26 Май 2017 11:55 | Pradedo
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тва беше "мечтата" на Васко Жечев - подводен риболов в ЮЗУУУ! :)




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар