Уникален гаф! Благоевградски призьори от световно първенство си тръгват без медали, чакат ги с куриер

23 септември 2014 16:45   6587 прочита


Печелиш медал - чакаш да ти го изпратят по куриер! Това се случи на последното световно първенство по канадска борба във Вилнюс Литва. Част от тези, които ще чакат медалите си по пощата, са и състезателите на благоевградския клуб Спартак Георги Гайдарджиев, Сашо Андреев и Красимир Костадинов. Георги има да взима чрез куриер сребърен медал за второто си място на дясна ръка в кат. до 60 кг. В същото време Костадинов пък трябва да получи със закъснение златното си отличие за първото място също на дясна ръка в кат. до 100 кг.

На позиция изчакване е и най-титулувания състезател от това първенство Сашо Андреев. Той спечели четири златни медала, но последният ще го получи със закъснение. Заради тези неуредици в последния ден от 36- то първенство на планетата, президентът на световната федерация Асен Хаджитодоров е поискал прекратяване на шампионата. След дълги разговори между него и организаторите на състезанието е постигнат компромис и световното първенство е приключило с изиграването на всички двубои от програмата.

Проблемът е бил липсата на медали за всички призьори от последния ден, като най- вероятно те не са били платени от фирмата организатор на турнира. В същото време световната федерация е осигурила средства за това, но явно парите са изчезнали по трасето. Все пак домакините са обещали медалите да бъдат изпратени до всяка федерация, чийто състезател е намерил място в призовата тройка, а преди това всеки от тях е получил грамота за своето класиране. Днес в Благоевград се прибраха трима от медалистите на първенството. Георги Гайдарджиев с два медала, златен и сребърен в кат. до 60 кг, Любомир Миланов със сребро на лява ръка в като. до 90 кг при младежите и Валентин Господинов, абсолютен дебютант също със сребърен медал при младежите в кат. до 76 кг.


Още за: медали   куриер   борба   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар