“Тя е бърза като „Ферари“ - така Стивън Гор описва звездата на женския ни футбол Евдокия Попадинова /Видео/

08 ноември 2016 14:41   5016 прочита


Сторито за най- добрата българска футболистка Евдокия Попадинова видя бял свят в ефира на BiT. Видеото за момичето от Хаджидимово бе подготвено и реализирано от екипа на Би Ай Ти в САЩ. Кратката шестминутна история за Евето е подготвена от репортер и оператор на единствената българска телевизия със собствени студия в София и Чикаго.

Впечатлени от изявите на Попадинова в Европа и САЩ, телевизионерите решили да направят репортаж за най- ярката звезда на българския футбол. Състезателката на Спортика Благоевград, преминава скоростно през Англия, където играе за Бристол Академи и Лондон Бийс, за да акостира отвъд Океана. Преди два месеца Евдокия решава да обърне нова страница в живота и да преследва мечтата си, а именно да играе в меката на женския футбола – САЩ. „Това бе най- трудният ми избор в живота, но трябваше да взема това решение, защото винаги съм искала да дойда тук“ – разказва Евдокия.

Всичко става много бързо, след като тя успява да се свърже с треньора на женския отбор на университета Нортуестърн в Лима, Охайо Стюърт Гор. Бившият футболист от школата на английския Лийдс проверява възможностите на Попадинова в интернет и остава впечатлен. „Тя е бърза като Ферари, превключва на четвърта и пета предавка и просто излита от теб“ - разказва Гор, след двумесечната си работа с българката. Съотборничките и също са приятно изненадани от поведението на Евдокия не само на терена, но и извън него.

„Тя е луда фенка на Бионсе и ни забавлява всеки ден, винаги е усмихната и се радваме, че е част от колектива“- добавя нейна съотборничка. 20 – годишната Евдокия, която учи спортен мениджмънт смята да остане в Америка и след приключване на състезателна дейност.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар