Треньорът на Пирин М. Радуканов: Сантименти срещу Ботев (Пд)? Игуаин какво трябваше да направи снощи?

03 април 2017 17:08   5579 прочита


"Първенството си остава за Пирин основен приоритет. Купата е един десерт, а десертът е по-сладката работа. Ще направим всичко възможно да спечелим мача. Има настроение, даже мисля, че няма нужда от допълнителна мотивация, самите футболисти осъзнават докъде са стигнали и какво могат да постигнат". Това каза на пресконференция днес старши треньорът на “орлетата” Милен Радуканов преди утрешния четвъртфинален двубой за Купата на България срещу отбора на Ботев (Пловдив), пише Sportal.bg. Мачът е във вторник, 4 април, от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Футболните статистици припомнят, че това се случва 36 години след първия финал на Пирин за Купата на страната точно срещу пловдивския Ботев, който тогава се наричаше Тракия. По този повод Радуканов каза, че отборът на Пирин ще се постарае сега да стигне да полуфинал и колкото се може до-напред. “Ще играем на върха на възможностите си”, заяви той. “Неслучайно вчера припомнихме с моя помощник Стефан Гошев на футболистите, че двамата сме играли финал за купата срещу Ботев и полуфинал срещу Спартак (Пловдив). Радващо е, че има голяма мобилизация и сред феновете и се очаква стадионът да е пълен. За мен е истински празник, когато се играе пред пълни трибуни, все пак играем заради публиката”, каза Милен.

През двата дни след победата срещу Нефтохимик в Първа професионална лига футболистите на Пирин са тренирали нормално. Днес ще имат още една тренировка, след която ще бъде определена и групата за утрешната среща, а отборът ще бъде на лагер. Като голяма загуба той определи отсъствието поради натрупани картони на Кристиян Костърна, всички останалите са на разположение. В групата ще бъдат и Даниел Младенов и играещият помощник-треньор Иван Цветков, който е сред любимците на публиката на Ботев.

“Уважавам пловдивчани, а и всички отбори, през които съм минал, но мисля, че такива неща във футбола като сантименти няма и не трябва да има. Оставил си нещо, взел си нещо и продължаваш напред. По този въпрос се замислих снощи по време на мача Наполи - Ювентус. Игуаин какво трябваше да направи?”, попита риторично наставникът на Пирин. Това според него са нормални неща във спорта и няма какво да ги коментира.

От клубната управа на Пирин съобщиха, че полицията ще се погрижи за спазването на обществения ред и недопускане на неговото нарушаване преди, по време и след мача. Организацията ще бъде подобна на тази за шампионатния двубой в Благоевград с Левски (София), ще има и пропускателни пунктове. Очакват се около 400 привърженици на Ботев. Феновете на домакините са подготвили специална хореография. На стадиона ще има отново поставени и дарителски кутии за набиране на средства за подкрепа на бившия футболист на Пирин Васко Мадолев, който се нуждае от бъбречна трансплантация.

И. Калинков


Още за: Пирин   Радуканов   Ботев   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар