Световен шампион с Бразилия идва за мача на Митко Бербатов

21 април 2017 17:25   5509 прочита


Още една световна футболна звезда потвърди участие в благотворителния мач на Димитър Бербатов. Той обаче няма да играе в отбора на Митко а ще бъде негов съперник на 14 юни на стадион Васил Левски. Роберто Карлос е световен шампион с Бразилия от 2002 г. За същата година е и втори за "Златната топка", изпреварен само от съотборника си в националния отбор и "Реал" (Мадрид) - Феномена Роналдо.

Печелил е 2 пъти Копа Америка, триумфирал е и в Купата на конфедерациите. Известен е като най-офанзивно настроения ляв бек в историята на футбола, а от пряк свободен удар можеше да изстреля топката като истински снаряд - със 169 километра в час. Присъедини се към "Реал" (Мадрид) през 1996 г. и прекара 11 много успешни сезона в клуба. Макар и защитник, вкара цели 71 гола за "Реал".

Три пъти триумфира в най-престижния турнир - Шампионската лига. 4 пъти е шампион на Испания. Това е първото име в отбора на Луиш Фиго. Португалецът ще обяви имената и на останалите в неговия отбор, но ще го направи по подобие на Бербатов, на ден по лъжичка.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар