Състезатели на Фолкън донесоха първите медали за България на световното в КНДР

19 септември 2017 09:17   5047 прочита


Кой друг ако не състезателите на благоевградския клуб Фолкън ще започнат да попълват сметката от медали за българското таекуондо на поредния голям форум, на който участват родните национали. Два бронзови медала спечелиха от първия ден на Световното първенство по Таекуон-До ITF в Пхенян Любомир Бакалски и Албена Ситнилска. Бакалски се качи на третото място при мъжете – форма, 2 дан, а Ситнилска при жените – форма, 4 дан.

В столицата на Северна Корея с тържествена церемония в залата беше открит шампионата, в който участват над 500 състезатели от 67 държави.

„Всичко е наред и нямаме проблеми. Спечелихме първите медали и дано така да продължаваме и в следващите дни. Конкуренцията е много силна, но нашите са подготвени отлично и готови за победи. Отношението към нас, а и към останалите делегации е прекрасно. Очакваме скоро да пристигне и президентът на МОК Томас Бах. Разговорите по темата за влизането ни в олимпийското движение продължават всекидневно и определено има сериозен напредък. Поздрави на всички в България”, каза по телефона от Пхенян Марио Богданов- президент на БФТаекуон-До ITF.

Днес е спарингът индивидуално, като страната ни ще бъде представена от състезатели във всички дисциплини при мъжете и жените.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар