Сумо надеждата на община Симитли Ив. Благов със сребро от Европейското

24 април 2017 16:19   6237 прочита


Надеждата на община Симитли в сумото Иван Благоев грабна сребро след много оспорвани битки. Добромир Дерменжиев и Николай Николов си тръгнаха съответно със сребро и бронз от Грузия. Отборът на Иван Благоев „Титан“ бяха тримата мъже, които спечелиха медали от групата от България на Европейското първенство в Грузия.

Иван Благоев, игра три срещи, като първи кръг почиваше, а във втори кръг се изправи срещу Русия. На полуфинала Иван надви естонец, а на финала достойно загуби от руснак. „Вече бях надвил по-якия руснак и вече си мислех, че съм европейски шампион, но съдбата отреди да съм втори“- коментира Иван Благоев след състезанието.

„Направихме доста силно състезание, но определено ние се бяхме подготвили добре и физически и технически, като казвам ние визирам тримата от отбор „Титан‘, защото лагер нямаше и сме тренирали самостоятелно. От гледна точка на организация не сме впечатлени, в момента ни отмениха полета и чакаме да се приберем, но важното е, че сме живи и здрави и с медали“- категорични бяха момчетата, които донесоха слава на България.

Кметът на Община Симитли- Апостол Апостолов специално поздравява Иван Благоев за добрата игра, за мъжкото поведение и за това, че прославя Симитли и България пред големия спортен свят.

Р. Андонов


Още за: Иван Благоев   медали   група   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар