Съдията Тихомир Алексов се подигра с Пирин, ръководството на орлетата подаде жалба срещу безобразията на рефера

05 ноември 2016 12:57   1 коментар   5394 прочита


Във втори пореден мач столичният рефер Тихомир Алексов спря полета на орлетата към победата. След като си затвори очите при явно нарушение в наказателното поле на Верея и не помогна на главния съдия да отсъди дузпа за Пирин преди четири дни, днес безобразията на Алексов надминаха всички очаквания.

Алексов сгреши фатално в четири ситуации, и всички във вреда на Пирин. Грешките му повлияха на крайният изход от мача и това накара иначе толератното и търпеливо ръководство на благоевградския клуб да подаде жалба. В нея бяха подробно описани ситуациите, а те са: 1. Безспорно нарушение за дузпа срещу Даниел Младенов през първата част, 2. Измислен втори жълт картон на Орлин Старокин при опит за задна ножица и никакъв контакт с футболист в зелено, 3.

Игра с ръка в наказателното поле на Нефтохимик след удар на Костов, 4. Атака на Пирин спряна с несъществуваща засада в края на мача. В още няколко спорни ситуации реферът си позволи да навреди на Пирин, а целта е ясна, да бъде сложен прът в колелото на орлетата. И в това си намерение Алексов успя. След по- добра игра на Пирин през първата част и напълно обезличен домакински отбор, след почивката се намеси Алексов, за да удари рамо на бургазлии за победата с 3:1.

В 58- та минута бургазлии поведоха в резултата. Иван Вълчанов получи топката по крилото и навлезе в наказателно поле, откри си пространство и с точен удар не остави шансове за вратаря Костов. В 61-ата минута домакините направиха резлутата 2:0, след като Марко Ранджелович с глава засече центриране от ъглов удар на Мариян Огнянов.

В 64-ата минута гостите се върнаха в срещата с гол на резервата Владислав Златинов. Нападателят получи топката от Тони Тасев в наказателното поле и с плътен удар реализира почетното попадение във вратата на "зелените". В последната минута на редовното време на двубоя Костадин Хазуров се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Тони Тасев срещу Михаел Орачев.
Във временното класиране Нефтохимик вече има актив от 11 точки на 12-а позиция в Първа лига, а Пирин е с три точки повече на десетото място в класирането.

Пирин: Красимир Костов, Юлиан Попев, Румен Сандев, Стилиян Николов Александър Башлиев, Антон Костадинов, Орлин Старокин, Димитър Благов (62-Владислав Златинов), Ндуе Муйеци (46-Станислав Костов), Тони Тасев, Даниел Младенов
През първото полувреме имахме чиста ситуация, но не я изиграхме правилно. Можеше да си облекчим мача, но в крайна сметка пропуски се случват. Като гост обаче всеки пропуск е фатален.”

Така коментира загубата с 1:3 от Нефтохимик треньорът на Пирин (Благоевград) Стефан Генов.
„Играхме добре преди почивката, не че и втората част не бяхме на ниво, но с десет души ни бе по-трудно. Във втори пореден мач сме ощетени от съдийството! Това е нетърпимо, трябва да се вземат мерки, защото така се ограбва труда ни. Първо не бе отсъдена чиста дузпа, след това и несъществуваща засада, а и изключително пресилен червен картон.

Такива влизания имаше много в мача, но те симулираха ситуацията и толкова му трябваше на съдията, за да направи поредната глупост. Този същия рефер бе зад вратата на предния ни мач и не видя от 3 метра, че има дузпа, макар че аз имам приятели в Гърция, които са гледали мача и дори те я видяха, а той не можа.

Пазя ги съдийте, но няма начин, защото трябва да се вземат мерки”, недоволен бе Генов след мача, а после бе запитан какви са другите причини за поражението:
„Имаше доста тактически брак, трябваше да изиграем по-добре някои ситуации, но и напрежението от тези отсъждания също влияят на футболистите. Имаме духа и характера, вложихме много усилия, но не се получи и видяхте, че точният голов пас го нямаше.”

М. Кирилов


Още за: Пирин   съдия   подигравка   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
05 Ноември 2016 14:22 | Дриша лига
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не стига, че сме супер слаби, ами и БФС си ни лашка как си иска... Брутално съдийство втори мач поред.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар