Съдийски проблясък! Санданският рефер Хр. Ристосков с култово изказване: Бях дебел и си правех чики - рики

08 април 2013 18:00   7847 прочита


 Елитният рефер Христо Ристосков призна, че е сбъркал на два пъти в ущърб на ЦСКА в първия мач за купата срещу Лудогорец през есента в Разград, когато „червените” спечелиха с 2:1 и по-късно елиминираха „орлите”. Арбитърът от Сандански понесе своята отговорност, като каза, че тогава „бях качил килограми, правих чики-рики и си мислех, че всичко ми е позволено”. Ристосков призова медиите да направят разследване „като Гаридън”, за да открият „къде е циреят” в родното съдийство.

В 28-ата минута на двубоя, игран на 31 октомври, при 0:1 Лукас Саша центрира хубаво от ъгловия удар, но в наказателното поле на Лудогорец никой не успя да засече кълбото, като останаха и съмнения за непозволена игра срещу Апостол Попов. В 58-ата минута при 1:1 пък жълт картон за симулация получи Мишел Платини след шпагат в пеналта на Барт. При повторенията се видя, че бразилецът играе първи с топката.

"Няма страх при съдиите. Имаме над 1000 мача. Как може да има страх в нас? Просто има липса на концентрация и отпуснатост. Българските съдии трябва да се стегнат и да поработят повече. Грешките ми на мача в Разград (Лудогорец – ЦСКА) са си лично мои и аз си нося отговорността. Тогава бях качил килограми, правих чики-рики и си мислех, че всичко ми е позволено. След като ме наказаха, трябваше да ходя на санаториум в Австрия, за да отслабна", завърши Ристосков, който даде пресконференция заедно с други елитни рефери по повод зачестилите съдийски грешки в мачовете от "А" група.

Лъчо Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар