Спортика (Благоевград) писа шестица на варненки, торта и бонбони подсладиха победата

01 октомври 2017 18:29   2 коментара   9569 прочита


Дамите от футболен клуб Спортика спечелиха втора победа в първенството по футбол при жените. Благоевградчанки разгромиха с 6:0 на стадион Христо Ботев гостите от ЖФК Варна и продължават без загубена точка. Липсата на мачове на градския стадион си каза думата и момичетата на Радослав Креснички започнаха малко плахо, но успяха да намерят себе си след първите 15 минути от мача.

Вероника Гоцева откри головата сметка в 20 - та минута, а с две попадения на Вени Дона Сърбинска всичко си дойде на мястото и Спортика се оттегли на почивка при 3:0. През второто полувреме Яна Йорданова покачи на 4:0, а до края на мача имаше достатъчно време Здравка Парапунова да вкара пети гол и Вени да оформи своя хеттрик. Победата бе още по сладка благодарение на вкусотии, които момичето от Кюстендил Яна Йорданова внесе в съблекалнята. Поводът да почерпи е успешният дебют на Яна с екипа на Спортика в първи кръг от шампионата, когато благоевградчанки победиха Олимпия Шумен с 8:1, а Яна вкара два гола.

С днешната победа Спортика вече има 6 точки и е плътно зад лидерите НСА и Берое, които имат и мач повече. В следващия кръг Спортика гостува на Риал Перник. В същото време момичетата на Спортика до 12 години с треньор Гери Мазнева заеха второ място на турнира в София. При участието на шест отбора, Спортика победи НСА с 3:2 и Пълдин Пловдив с 4:0. На финала, които се игра на терена в Царско село, благоевградчанки загубиха с 0:1 от ЛП Суперспорт. Второто място е голям успех за момичетата, тъй като те са с година, две по- малки от съперничките, а и това им е първо участие на подобен турнир.

Марти Кирилов


Още за: Спортика   Варна   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
01 Октомври 2017 21:53 | Ник
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво момичета покажете на мъжкия тим Пирин как се играе футбол.....


02 Октомври 2017 16:55 | един фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По едно голямо браво на дамите и на девойките от спортните клубове на " Спортика". Страхотно сте се представили!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар