“Спартак” ще защитава отборната титла по канадска борба с 47 състезатели

26 март 2015 17:00   5292 прочита


Отборният шампион от последните две години по канадска борба “Спартак” Благоевград ще участва на предстоящото Държавно първенство за мъже, жени, юноши и хора с увреждания в Банско с 47 състезатели. При юношите и девойките Спартак е с 20 човека, при младежите с 10, а останалите 17 се пускат в надпреварата при мъжете и жените.

Благоевградският клуб отново ще бъде подсилен от групата от Тутракан, в състав Красимир Костадинов, Сашо Андреев, Божидар Симеонов и Димитрина Димитрова. Сред потенциалните шампиони на предстоящото първенство са Георги Гайдарджиев, Любомир Миланов, Радослав Скендеров и Валентин Господинов. През 2015г. се навършват 20 години от учредяването на Българската федерация по канадска борба. По случай юбилея домакин на Държавното първенство ще бъде Банско. Събитието, което ще се проведе от 27 до 29 март, е под патронажа на кмета на общината Георги Икономов. Асен Хаджитодоров – основател на Българската фердерация по канадска борба и от 2012г. президент на Световната федерация, смята за напълно естествено родният му град, да бъде мястото, където ще се проведе първенството.

За предстоящото състезание се очакват над 300 състезатели от цяла България. Емоциите предстоят в салона на Читалище „Никола Вапцаров“ от 27 до 29 март 2015г.

Лъчо Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар