След Юлев още един банскалия готов да спечели Балканската лига по канадска борба

03 август 2015 11:47   3465 прочита


Европейският шампион в категория над 110 кг. Георги Цветков ще атакува първото място на Балканската лига по канадска борба, която ще се проведе на 6 август 2015г. от 19:00 часа в зимния ни ски център. Състезанието ще се проведе на площад “Никола Вапцаров”, а при дъждовно време – в залата на Посетителски информационен център – Банско.

Организатори са Армспорт клуб “Банско” и Българската федерация по канадска борба със съдействието на Oбщина Банско. В лигата ще участват осемте най-силни състезатели на Балканите в категория над 100 кг, между които трима българи. Единият от тях е европейският шампион Георги Цветков от Банско. Точно преди една година неговият съгражданин Димитър Юлев спечели първото издание на Балканската лига в Банско, но в лека категория.

Сега съперници на Цветков ще бъдат Ариф Ертем Турция, Зоран Латинович Сърбия, Марко Тодич Сърбия, Флорин Рада Румъния, Йон Пушкашу Румъния и българите Марин Пантелеев и Иван Младенов. Най- сериозен съперник на Цветков е румънеца Йон Пушкашу, който е многократен медалист от Европейски и Световни първенства.


Още за: Г. Цветков   място   борба   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар