Синът на маслиновия бос Козас, Николас спечели първо злато за Пирин на международния турнир по плуване в Благоевград

25 февруари 2017 18:18   21326 прочита


След близо една година прекъсване заради контузия, надеждата на плувен клуб Пирин Благоевград Николас Козас, спечели златен медал в дисциплината 50 метра свободен стил в категория С от първия състезателен ден на международния турнир Пирин- Благоевград. Неговият съотборник Деян Иванов също е първи но при по- малките в категория D.

При момичетата в категория D Василена Георгиева от клуб Пирин е втора, а Калина Захариева от GD Sport е първа при най- малките плувкини. Още един от талантите на Пирин Юлиян Новоселски е шампион на 100 метра бътерфлай в категория С. На официалната церемония по откриването присъства олимпийската шампионка Таня Богомилова, председателя на БФПС Георги Аврамчев и основния двигател на турнир Валя Атанасова.

В рамките на два дни близо 500 състезатели на 43 клуба от четири държави трябва да разпределят медалите в отделните дисциплини на първия международен турнир по плуване Пирин- Благоевград. Прец целия ден закрития плувен комплекс с басейн с олимпийски размери се оказа тесен за да побере деца и родители.

М. Кирилов


Още за: козас   маслини   плуване   Пирин   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар