Щастието се усмихна и на състезателите от боксов клуб Македония

21 октомври 2016 10:08   1 коментар   10658 прочита


Две години по-късно младите надежди на БК Македония тренират при човешки условия. Тогава репортер на struma.com видя тренировки при минусови температури, в зала без ринг и в окаяно състояние.

Във физкултурния салон на ІХ ОУ „Пейо Яворов” нямаше отопление, мазилката по стените бе опадала, а паркетът бе в плачевно състояние. И на всичко отгоре без ринг. Тогава треньорът в клуба Кирил Масларски сравни тази липса, с това да тренираш плуване в празен басейн или да играеш шах без фигури.

Сега две години по-късно залата отвори врати след ремонт. Отоплена, осветена и напълно обновена, за радост на всички деца трениращи бокс в клуба. Тоалетната също е ремонтирана и има нов вид. А съвсем скоро ще има и ринг, такъв какъвто трябва за провеждане на нормален тренировъчен процес.

Импровизираният ринг от въжета и колчета остава в историята. Това оградено пространство спасяваше положението и създаваше на боксьорите усещане за игра между въжета. Проблемите на боксов клуб Македония с материалната база не са от вчера. Цели 10 години състезатели и треньори се подготвяха в мизерните условия, без никой да им обърне внимание или да им окаже някаква подкрепа. И при тази ситуация БК Македония имаше своите шампиони.

Сега обаче близо 50 боксьори ще се готвят под ръководството на Кирил Масларски, при съвсем различни условия, човешки.

1 коментар
21 Октомври 2016 14:31 | БРАВО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво само напред.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар