С 61,2 млн. евро Бербатов 39-и в света по сбор от трансфери

26 юли 2014 17:33   7329 прочита
4-те трансфера на Димитър Бербатов са средно по 15,3 млн. евро
4-те трансфера на Димитър Бербатов са средно по 15,3 млн. евро


4-те трансфера на Димитър Бербатов са средно по 15,3 млн. евро

Поредният колосален трансфер на “Реал” (Мадрид) доведе до разместване в челото на класацията за обща сума от трансферите на топфутболистите. Тя се прави, след като се съберат парите, дадени за тях.

С платените от “Реал” 80 млн. евро на “Монако” за Хамес Родригес колумбиецът излезе на второ място в подреждането. За голмайстора на световното първенство това е общо 4-и трансфер, а общата сума от тях е 132,63 млн. евро.

Пред Хамес е само Златан Ибрахимович. Шведският нападател е направил цели 7 трансфера. Сборът от парите, платени за него, е 169,1 млн.

Трети в подреждането остана Никола Анелка. Французинът дълго време бе лидер в тази класация заради редовната смяна на отбори, всеки от които се изръсваше за нападателя. Трансферите му до момента са общо 8, от тях са натрупани 130,36 млн.

В топ 40 на подреждането е и благоевградският футболист, за когото са похарчени най-много пари в историята - Димитър Бербатов.

Неговите 4 трансфера са на обща стойност от 61,2 млн. и с тази сума 33-годишният благоевградчанин заема 39-а позиция. Бербатов тръгна от ЦСКА, мина през “Байер” (Леверкузен), “Тотнъм”, “Манчестър Юнайтед”, “Фулъм”, а сега е в “Монако”, който не плати нищо за него./24 часа/

 


Още за: Бербатов   трансфер   сума   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар