Родената в Благоевград Никол Стоименова спечели три медала за английски клуб на турнира "Любчо Солачки"

21 ноември 2016 11:49   14245 прочита


Още една надежда на родната спортна гимнастика печели медали не за български клуб, а за английски. Деветгодишната Никол Стоименова, която е родена в Благоевград, но от две години тренира в лондонския клуб по спортна гимнастика Нендън гимнастикс заслужи три медала във втора категория при момичетата на международния турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" в Благоевград.

Никол тренира под вещото ръководство на треньорка то една от най-силните школи в близкото минало, тази на Румъния. Никол живее със своето семейство в Лондон, като преди това в Благоевград започва да се занимава с гимнастика в клуб "Любчо Солачки" под ръководството на Антон Гръчки.

Традицията и тази година година бе спазена, като вместо досегашния редовен участник от Острова клуб Хинкли, тази година в Благоевград пристигна лондонския Хендън. Двадесет деца от Англия показаха, че този спорт е едни от водещите на Острова и не случайно гимнастиците от Великобритания са в топ 5 на световната гимнастика.

Домакините от клуб Любчо Солачки оставиха две отборни купи в Благоевград, за момчета първа и трета категория. В спортната проява участват над 230 деца от България, Белгия, Гърция, Македония, Сърбия, и Англия.

М. Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар