Републикански турнир по канадска борба събра докторанти и студенти в ЮЗУ "Н. Рилски"

06 март 2015 21:08   10395 прочита


IV републикански турнир по канадска борба за студенти и докторанти се проведе днес в аулата на първи корпус в Югозападен университет "Неофит Рилски". В турнира взеха участие студенти и докторанти от Благоевград, София и Пловдив. Състезанието продължи около 4 часа, като участниците бяха разделени в няколко категории - до 75кг., до 85кг., до 95кг. и над 95кг. - лява ръка и същите категории за дясна. Четири момичета се включиха също в турнира, като показаха, че канадската борба не е само мъжки спорт.

С призовите места в различните категории се отличиха: до 75кг. -лява ръка - Георги Гайдарджиев, до 85кг. -лява ръка - Валентин Господинов, до 95кг. (лява ръка) - Любомир Миланов, над 95кг. (лява ръка) - Детелин Йончев, а победителка при жените за лява ръка стана Гергана Бежанска. Първенците в различните категории, но за дясна ръка са същите, като за лява. Абсолютен шампион на турнира стана Георги Гайдарджиев. Призьорите и класиралите се на второ и трето място получиха купи, медали, грамоти и раници.

Организатори на турнира бяха Студентски съвет към ЮЗУ, Българската федерация по канадска борба, Spartak Armwrestling, УСК "Академик", катедра ТМФ при Факултета по педагогика към ЮЗУ и факултета по обществено здраве и спорт, а официални спонсори на турнира бяха Armfight, Societe Generale Експресбанк и Ринг БГ.

Бети Владимирова


Още за: турнир   борба   корпус   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар