Рекорд! С група от 99 човека българския национален отбор по таекуон- до заминава за Ливърпул

30 март 2017 10:52   1 коментар   24521 прочита


Със солидна група от 99 човека, сред които състезатели, треньори, ръководители и други придружаващи лица, ще замине за участие на Европейско първенство по таекуондо- ITF в Англия българската делегация. Не е изключено бройката да удари кота 100, тъй като все още има достатъчно време да последния срок за регистриране на участници. От 24 до 30 април в Ливърпул ще се проведе 31 - во за мъже и жени, 22 - ро за юноши и девойки, 8 - мо за ветерани и 6 - то за деца Европейско първенство по Таекуон-До ITF.

В спортна зала Ехо Арена в града на Бийтълс ще се събере елита в таекуондото на Стария континент. Българският отбор заминава за Острова с амбицията да подобри постижението си от предишния шампионат в Солун, където родните състезатели спечелиха общо 38 медала, 8 златни, 10 сребърни и 20 бронзови отличия.

Поради тази причина ръководството на федерацията в лицето на нейния председател Марио Богданов завиши драстично броя на състезателите, които ще защитава реномето на българската таекуондо школа. Всъщност от предстоящия европейски шампионат има и едно нововъведение, като във всяка категория може да има по – двама представители от една страна, а не както бе досега по един.

В момента тече подготвителен лагер в Благоевград, на който се подготвят селектираните от държавното първенство таекуондисти. След повече от година отново в отбора се завръща най- добрата таекуондистка Албена Ситнилска. Сред останалите на които ще разчитаме за медали са Амалия Колева, Ивет Богданова, Ралица Траянова, Елена Самарджиева, Маргарита Стойчева, Рами Шау, Антон Огорелков, Атанас Янчев, братята Илиян и Николай Томанови и други.

От вчера майстор Ким Унг Чол, главния треньор на националния отбор вече е в зала Скаптопара. Лагерът на родните национали ще приключи на 22 април, а два дни по- късно състезатели и треньори вече трябва да са в Ливърпул. С 99 човека, българската делегация може би ще бъде най- многобройната на това първенството, като в това отношение ще се конкурира с Русия, Украйна и домакините от Англия.

Марти Кирилов

1 коментар
31 Март 2017 14:07 | БРАВО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МНОГО ПОБЕДИ!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар